Szabványoknak megfelelő áramelosztás kalocsa szekrénnyel

Felvonulási szekrény

Vannak sok olyan építőipari munkák, ideiglenes árusító helyek, rendezvények, ahol alkalomszerűen szükséges biztonságos áramellátást biztosítani, mégpedig úgy, hogy több nagy teljesítményű elektromos eszközzel is rá tudjanak csatlakozni az elektromos hálózatra.
Leggyakoribb életszerű példák az építkezések, fesztiválok, kirakodó vásárok, majális.
Az ilyen rendezvény-helyszíneken legtöbbször nincs fixen kiépített áramvételi lehetőség, így egy központi helyről kell elosztani az áramot úgy, hogy mindenki biztonságosan tudjon az elektromos hálózathoz csatlakozni.
Erre a célra a legjobb megoldás a kalocsa szekrény.
Aki nem látott még kalocsa szekrényt, annak elárulom, hogy ez egy olyan kis szekrény, ami fröccsenő víz ellen védett, van egy áram-bemeneti csatlakozója, és több kimeneti aljzat, amin keresztül pedig rá lehet csatlakozni nagy teljesítményű elektromos eszközökkel is.
Legtöbb esetben minden csatlakozó aljzathoz külön kismegszakító tartozik, így ha esetleg valahol zárlat keletkezik, akkor nem marad minden és mindenki áram nélkül. Sőt, ezek az eszközök életvédelmi FI relével is fel szoktak szerelve lenni, hogy elkerülhető legyen az áramütés okozta baleset.

Megosztás