Kád környékének vízszigetelése

Vízszigetelés

A fürdőszoba az a hely, ahol bizony nem ritkán szétfröcsöghet a víz. Ezt alapvetően kordában is tartja az ember, viszont elkerülhetetlen, hogy néha-mégis kifröccsenjen, vagy tartósan is a felületeken maradjon. Ilyen hely a padló, illetve ami még intenzívebben kitett a víznek, az az épített zuhanykabin.
Ezeken a helyeken, ahol kifröccsenhet a víz, a csempén illetve a fugán keresztül beszivároghat a falba, a padlóba, sőt, akár teljesen át is nedvesítheti azt, hogy aztán vagy a csempe váljon le a falról, vagy a fal túloldalán jelenjen meg a vizesedés nyoma.
Ez ellen szokták alkalmazni a kenhető vízszigetelést. Ez egy olyan anyag, ami hengerrel is felvihető a felületekre, és ha megköt, tökéletesen szilárd, és nem ereszti át a vizet. Lehet rá burkolatot ragasztani, teljesen szilárd felületet képez. És ennek köszönhetően majd nem ázik szét a ház, miután letusoltunk az épített zuhanykabinban. Szóval igazán hasznos dolog lehet a kenhető vízszigetelés, különösen a vizes helyiségekben, kád környékén, és a zuhanykabinnál.

Megosztás