Fontos a hőszigetelés!

Hőszigetelés

Egy új ház kiválasztása esetén, a legfontosabb kérdések közt mindig ott szerepel, hogy mennyi a rezsi, mennyibe kerül télen a fűtése.
Ennek három meghatározója is van. Az egyik az alapterület, a másik a nyílászárók minősége, a harmadik pedig, az, hogy milyen a házon a hőszigetelés.
Az alapterület adott, viszont az épület energetikai tényezői közt meghatározó nem csupán a falak, hanem a födém hőszigetelése is. Sőt, a födém hőszigetelésének még vastagabbnak is kell lennie a falénál, mert felfelé távozik a legtöbb hő. a házból.
A megfelelő hőszigetelés vastagság kiválasztásánál érdemes szakértő mérnököt felkérnünk a tervezésre. Így előre kiszámolható lesz, hogy mennyi fűtési energia és így pénz spórolható meg a ház hőszigetelésével. Több fele hőszigetelő anyagból is választhatunk! Érdemes megismerni a lehetőségeket, amelyeket a kereskedők számunkra kínálnak. És itt nem csupán a gyártókra gondolok, hanem a technológiákra is.
És hamár egyszer egy házat hőszigetelünk, akkor persze fontos, hogy az ablakok hőszigetelő képessége is arányban álljon a falazat szigetelésével, hogy később ez ne okozzon páralecsapódást vagy esetleg még kellemetlenebb penészesedést.

Megosztás